Thursday, March 15, 2012

NGO Bersih, M'siakini, M'sian Insider & Free Malaysia Today wajib tanya Nurul Izzah mengapa Khalid Ibrahim jadi Pengundi Hantu di Lembah Pantai


Sebelum ini beberapa bulan dulu masih kita ingat betapa kuat nya Nurul Izzah menyalak pasal pengundi hantu di Lembah Pantai.

Maka kesemua portal-portal Berita PR berlumba-lumba menyiarkan aduan Nurul yang tidak berasas. Semuanya tak pasal-pasal menyalahkan UMNO.

Tiba-tiba hari ini kita dikejutkan dengan laporan bahawa yang rupa-rupanya yang jadi pengundi hantu di Lembah Pantai ialah orang PKR. Dan yang jadi contoh, yang kantoi jadi pengundi hantu bukannya calang-calang orang, tapi orang PKR yang semua orang kenal, iaitu Menteri Besar Selangor Khalid Ibrahim.

Pada tahun 2008 Khalid Ibrahim ialah pengundi di Selangor:-


Tapi tiba-tiba untuk PRU-13 akan datang Khalid Ibrahim akan mengundi di Lembah Pantai.


Mungkin ada yang akan kata, ini Khalid Ibrahim lain. Tapi kalau tak percaya boleh google Khalid Ibrahim dan check tarikh lahir dia, ada dilaporkan dalam beberapa laman web rasmi badan-badan korporat sebab Khalid Ibrahim ini dulu orang korporat.

Cerita ini turut dilaporkan di:-

http://razlans.blogspot.com/2012/03/khalid-ibrahim-pengundi-hantu.html
http://minda-hijrah.blogspot.com/2012/03/bongkar-mb-selangor-khalid-ibrahim.html
http://yuseriyusoff.blogspot.com/2012/03/kp-seputeh-razlanrafii-dedah-khalid.html
http://1peluru.blogspot.com/2012/03/panasss-kp-umno-seputeh-dedahkan-mb.html
http://thekl-chronicle.blogspot.com/2012/03/khalid-ibrahim-pengundi-hantu-di-lembah.html
http://apakecoh2.blogspot.com/2012/03/nurul-izzah-bawa-pengundi-hantu-ke.html

Macam mana ini? How meh? Khalid Ibrahim sudah tentu undi PKR, jadi adakah ini kerja UMNO pula? Ini sudah tentu kerja PKR, takkan PAS pulak boleh arahkan Khalid mendaftar mengundi di sini?

So siapa yang buat? Siapa Ketua Cabang PKR Lembah Pantai? Nurul Izzah. Siapa Ahli Parlimen PKR Lembah Pantai? Nurul Izzah.

So siapa yang pindahkan Menteri Besar PKR ni jadi pengundi hantu Lembah Pantai? Mestilah ....

Kita tengok jadual atas; Lokaliti, Kuarters Kakitangan Universiti? Sejak bila Khalid Ibrahim tinggal di Kuarters Kakitangan Universiti Malaya? Bukan kah ini satu penipuan? Guna alamat palsu untuk daftarkan tempat mengundi?

Satu lagi persoalan yang berlegar ialah jika Khalid Ibrahim sendiri boleh dipindah begini jadi pengundi hantu untuk Nurul Izzah, berapa ramai lagi yang didaftar PKR secara tipu sebegini, iaitu bawa orang luar utk undi di Lembah Pantai?

Di sini kami menyeru SPR untuk mengambil tindakan mengeluarkan Khalid Ibrahim dari daftar pengundi kerana jelas dia pengundi hantu. Kita juga menyeru NGO-NGO yang meenyokong Daftar Pemilih yang bersih termasuk Bersih untuk menyokong seruan kami ini mengeluarkan Hantu seekor ini dari daftar Lembah Pantai.

Macam mana ini? Kalau dulu portal-portal Malaysiakini, Malaysian Insider & Free Malaysia Today sibuk menyiarkan cerita pengundi hantu Lembah Pantai, nah, bukankah ini berita dan cerita paling besar!

Tanyalah Nurul Izzah!! Apa yang susah sangat?!

Atau adakah wartawan-wartawan dan editor-editor Malaysiakini, Malaysian Insider & Free Malaysia Today semuanya hipokrit. Are you people at Malaysiakini, Malaysian Insider & Free Malaysia Today all hypocrites? Helloo!!

No comments:

Post a Comment