Wednesday, June 29, 2011

Live! Gambar-gambar awal pertempuran Patriot dan AMK di HQ PKR Tropicana

AMK cari pasal. Buduss!

Gambar dari quorisghani, brojinggo. Thank you bros, gua pakai dulu gambar ni eh!

Friday, June 17, 2011

Hangat! Bakal Menteri Besar Melayu Pakatan Rakyat Pahang ialah Ahli DAP anak pimpinan PAS!

Abou mendapat maklumat bahawa bakal Menteri Besar Pahang, jika Pakatan Rakyat menang di Pahang, ialah seorang DAP Melayu!

Seperti yang kita tahu, DAP hangin tak hengat lepas menang di Perak dalam Pilihanraya lepas sebab peruntukan dalam Perlembagaan Negeri Perak mensyarhttp://www.blogger.com/img/blank.gifatkan orang Melayu beragama Islam sahaja boleh jadi Menteri Besar. Begitu juga di Pahang.

Punyalah marah DAP di Perak sehingga Lim Kit Siang mengarahkan ADUN DAP memboikot majlis angkat sumpah Menteri Besar. Contoh bagaimana Cina DAP ni besar kepala dan derhaka pada Sultan, sedangkan baru sekali tu lah menang.

Lihat http://blog.limkitsiang.com/2008/03/12/no-dap-cec-mandate-for-pas-menteri-besar-in-perak/

dan Perak - Limau Purut Enam Serangkai, Buta Perut Tak Ada Akai

Namun di Perak masalah itu dijangka tak wujud kali ini, sebab mereka ada boneka Melayu bodoh dari PAS iaitu si nijar.

Di Pahang pula, DAP tak berani nak ambik risiko, jadi mereka sudah merancang utk meletakkan beberapa calon melayu.

Abou dengar dari sumber bahawa DAP percaya jika PR menang di Pahang, DAP akan dapat kerusi terbanyak Pakatan Rakyat, diikuti PKR kemudian PAS. Sama macam Perak dalam PRU-12.

Oleh itu mereka berhak tuntut jawatan MB Pahang.

Siapa calon MB mereka?

Ia tak lain tak bukan ialah anak Tengku Puji Tengku Abdul Hamid, iaitu Mantan Timbalan Pesuruhjaya PAS Pahang yang juga bekas Ahli Jawatankuasa (AJK) PAS Pusat.Namanya Tengku Zulpuri, iaitu AJK DAP Pahang dan Timbalan Pengerusi DAP Raub.

Yang bestnya Timbalan Pengerusi DAP Raub ini ialah Ahli Majlis Perbandaran Selayang, Selangor.

Siapa kata PR tak salah guna kuasa? Apa hal lantik orang Raub jadi Ahli MPS?

Nampak gayanya PAS dah semakin bergomol dan cemolot dalam DAP, sampai boleh jadi begini.

Kalau ada orang Melayu cucu-cicit Mat Kilau dan Datuk Bahaman yang pilih dia ni nanti dalam pilihanraya, semoga laknatlah dia jatuh Sungai Pahang lalu dibaham buaya dan ikan patin.

Friday, June 10, 2011

Cina Pantai Hillpark pun dah hangin dengan Nurul Izzah!

Best jugak melayan twitter ni. Aku baru beli BB la katakan.

So selepas meng 'add' kawan-kawan, apa lagi aku pun mula lah menambah muka-muka Lembah Pantai.

Maka terserempak lah aku dengan twit-twit yang datang dari satu cina yang dari profilnya duduk di Pantai Hillpark.


Ini dia profil si TKohHock ni.Hah! Suka jugak aku tengok Cina ni bagi sebijik kat Nurul Izzah. Dia ingat Cina semua sokong dia, tapi dia tak tau Cina-Cina ni pun ramai jugak yang menyampah tengok diaorang punya main politik.

Yang Cina ni bengang sebab Nurul dan gang-gang dia macam si Fahmi Fadzil sudah api-api kan orang terhadap Pusat Penjaja Baru di Bukit Angkasa yang akan dikenali sebagai Bazaria Pantai. Sedangkan boleh kata semua orang kat situ 100% sokong. Bazaria Pantai ni baru siap Fasa Pertamanya, tapi belum lah bukak lagi pun.

Yang paling sokong sudah tentulah pengguna-pengguna Jalan Bukit Angkasa, sebab ini bermakna gerai-gerai tak berlesen di kiri-kanan Jalan Bukit Angkasa boleh dirobohkan, dan tidak ada lagi kereta motor pelanggan gerai parking di tepi-tepi jalan untuk berhenti makan atau tapau. Jalan Bukit Angkasa juga boleh dibesarkan. Ini bermakna akan banyak lah kurangnya traffic jam kat sini nanti. Dan orang Pantai Hillpark memang guna jalan ini pun tiap-tiap hari pergi balik kerja. pasal tu lah si TKohHock hangin satu badan kat Nurul.

Jadi pasal apa Nurul dan Setiausaha Politiknya Fahmi fadzil buruk-burukkan projek ini?

Sebab ini projek yang diperjuangkan oleh Raja Nong Chik dan UMNO sini, di Lembah Pantai, atas permintaan orang-orang sini. Dan disebabkan sekarang ni Raja Nong Chik atau dikenali di kalangan orang UMNO sebagai RNC Menteri Wilayah, maka sudah tentulah usaha ini berjaya diusahakan, sebab masalah trafik Jalan Bukit Angkasa ni memang kronik. http://www.blogger.com/img/blank.gif

Jadi bagi Nurul dan juak-juak PKRnya, apa saja yang UMNO buat, mesti diburuk-burukkan. Walapun rakyat untung.

Dan Nurul sedang sibuk buat apa? Sedang sibuk memperjuangkan supaya Undang-Undang Negara dilanggar supaya nak bagi pelarian Burma kahwin dengan Gadis Melayu. Baca sini. memang takda sangkut-paut dengan Lembah Pantai, tapi Nurul pedulik hapa.

Bangau punya Nurul. Memang lagi meluat lah orang kat ngko wahai Nurul.

Lagi cerita tentang Pusat Penjaja dari Apa Kecoh-Kecoh.

Tuesday, June 7, 2011

Mufti kata Haji Hadi tak boleh jadi saksi!


Aku sampai hari ni tak boleh percaya haji hadi boleh cakap video=besi. Macam mana lah seorang yang boleh naik jadi tahap Presiden boleh bodoh macam ni.

Amat malang sekali seorang yang dikenali sebagai ilmuwan Islam, boleh memberi pendapat yang sempit dan bingai begini; tidak boleh membezakan di antara SEKETUL BESI dengan CCTV dan VIDEO RECORDER.

kalau begitu, Haji Hadi tak boleh juga lah jadi saksi sebab dia tengok pakai spek, kalau ikut haji hadi dia kata spek=kaca! kalau tengok guna mata sendiri, apa pun dia tak nampak.

Patutlah si Aduka Taruna sewel tak habis-habis buat Program Langgar Hadi dia. Kalau setakat benda ni pun bingai, apa tah lagi kalau PR menang dan dia antara pemimpin utama negara, maka memang jadi makanan DAP dan Anwar serta Azmin lah dia.

Bak kata orang, si bodoh makanan si cerdik.

Memang tergadailah Islam dan Melayu.

Video = Besi
Hadi = Otak kurang segar

p/s= Aku nak tergelak bila orang dah start panggil dia Hadi Besi.

Monday, June 6, 2011

Ada tak sesiapa kat Lembah Kinrara boleh tolong lempang bangsat-bangsat ni!


Macam-macam hal. Kalaulah ada pembaca-pembaca blog kat area Lembah Kinrara sana boleh bagitahu sapa dia muka-muka yang dalam gambar ni bagus juga.

Punyalah bodoh punya Melayu.